Скандални разкрития за полицейския чадър по случая Семерджиев. Преди 2 месеца

...
Скандални разкрития за полицейския чадър по случая Семерджиев. Преди 2 месеца
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Над 40 служители ще бъдат наказани и уволнени заради полицейския чадър над Семерджиев

Скандални разкрития за полицейския чадър по случая „ Семерджиев ”. Преди 2 месеца дрогиран, без брошура и с десетки актове от Министерство на вътрешните работи - някогашният футболист опустоши и умъртви две млади дами в центъра на София. Тежкият случай предизвика инспекции в редица институции.

Над 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще бъдат осъдени и уволняване за полицейски „ чадър ” по случая.  Това съобщи в особено изявление за NOVA  главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

„ За страдание има констатации за огромна група чиновници, които с дейности или бездействия са открити такива данни за дисциплинарни нарушавания, което е мотив да стартират дисциплинарни производства против тях ”, сподели още Тодоров.

Проверката против полицайката Симона Радева завършва до дни и се чака нейното дисциплинарно уволняване.

„ Установени са непозволени дейности от нейна страна. Тя в часовете след злополуката му е помогнала със свои дейности да се укрие ”, изясни комисар Тодоров. Той отхвърли да каже дали Радева е помогнала със стълба на Семерджиев.

Дисциплинарно произвеждане тече и против приятеля на Симона Радева.

Служители на Министерството на защитата ще поемат защитата на южната ни граница, където и миграционният напън е най-силен, сподели още комисар Тодоров. Допълнителните полицейски сили, които бяха командировани, ще бъдат изтеглени, с цел да вземат участие в защитата на изборите.

„ Поетапно до края на месеца ще компенсират полицейските сили. Със съответната техника- дронове, хеликоптери, има и следови кучета ”, сподели основен комисар Тодоров.

„ Нито един от двата съществени казуса, които стоят пред нас, няма да бъде недооценен ”, изясни още той. И добави, че септември и октомври са най-натоварени откъм мигрантски напън.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР